Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Rozdíly mezi grilováním na dřevěném uhlí a na briketách jsou. Každý druh paliva se totiž hodí k jinému typu grilování.
Zatímco brikety hoří pozvolna a hodí se tak pro přípravu pokrmů, které vyžadují delší dobu grilování nebo v případě, že čekáte návštěvu a předpokládáte přípravu více chodů. Jsou vhodné také v případech grilování velkých kusů masa, které se připravují delší dobu. Je dobré vybrat brikety lisované z tvrdých dřevin.
Dřevěné uhlíky naopak hoří velmi rychle a jsou proto ideální pro přípravu jídel vyžadujících kratší dobu grilování.
Ke grilování můžete využít také dřevo. Nejvhodnější jsou tvrdá dřeva (dub, olivovník), protože hoří pomalu a příjemně voní. Naopak měkká dřeva jsou pro grilování nevhodná, protože při jejich rychlém hoření vzniká velké množství jisker, kteé jsou pro grilování nežádoucí.
K zapálení ohně do grilu nachystejte palivo - vytvořte pyramidu vysokou asi 5 cm, vložte do ní přírodní podpalovač z dřevité vlny (nebo jiný druh podpalovače) a zapalte. Při zapalování používejte speciální dlouhé zápalky, které zabrání popáleninám.